(Bron: Michelin, 25 oktober 2023)

Nieuw in de Michelin Gids

De inspecteurs van de MICHELIN Gids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen.

Worden dan ook MICHELIN sterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand de gelegenheid om de restaurants te ontdekken die aan onze selectie worden toegevoegd.

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de MICHELIN Gids Nederland

Oktober 2023

Drie restaurants maken deze maand hun intrede in de MICHELIN Gids Nederland. We trekken naar Haarlem voor specialiteiten uit Bali, vinden in Maastricht een werelds verhaal en eindigen in Zwolle bij twee vrienden die hun creativiteit graag uiten met groenten. Scrol verder en ontdek meteen al onze nieuwe inschrijvingen!

Café Samabe ©Richold Bakker

Café Samabe ©Richold Bakker

Café Samabe

Haarlem

Zodra u dit koloniale pand uit 1899 binnenstapt, komen kruidengeuren u tegemoet. Het vele hout en exotische kleuraccenten geven schwung aan deze zaak, waar café vooral slaat op de gezellige ambiance. Café Samabe is de nieuwe versie van DjaDjan in Bergen en pakt uit met een homemade Indonesische keuken, met een lichte voorkeur voor specialiteiten uit Bali. Royaal en krachtig zijn termen die perfect de keuken typeren van chefs Jiani Gritzalis en Hozan Kassem. Denk aan aromatische martabak met sappig gehakt, ei en prei. En dan die rijke authentieke rijsttafels (ook vegetarisch) met pittige rendang en intense sambal goreng telor, … Bij Café Samabe wacht een feestmaaltijd!